Boxcooler

Boxcooler

De VDL Klima boxcooler, met zijn compacte ontwerp en een grote koelcapaciteit, wordt gebruikt aan boord van schepen om hoofdmotoren, hulpmotoren en generatorsets af te koelen. Het koelwater van de motor stroomt door een zeer efficiënte V-vormige buisbundel van koper legering die is ingebouwd in de beunkast van het schip. Via sleuven aan de boven- en onderkant stroomt er ruw water over de buisbundel. Warmte afkomstig van de motor van het schip kan zo in het buitenwater worden overgebracht. Watercirculatie ontstaat door het natuurkundig fenomeen van thermische hevelwerking: warm water stijgt en koud water daalt.

Impressed Current Anti-Fouling system (ICAF)

Hoewel de Klima boxcooler weinig onderhoud vraagt, zal de constante blootstelling aan zeewater opbouw van algen en schelpdieren veroorzaken. Dergelijke biologische aangroei heeft een negatieve invloed hebben op de warmteoverdracht. Het zeer effectieve ICAF systeem kan dit voorkomen.

Wij zijn leverancier van VDL Boxcoolers en Buizenwarmte wisselaars.

Voor meer informatie neemt u contact met ons op tel: 050-3645395

Buizenwarmtewisselaars

Buizenwarmtewisselaars zijn goed voor 85% van de nieuwe warmtewisselaars die worden geleverd aan olieraffinaderijen, chemische bedrijven, petrochemische bedrijven en energiebedrijven. Dit komt omdat dit type warmtewisselaar kan worden gebruikt voor bijna elke toepassing met een zeer breed bereik van temperaturen, drukken en materialen. Bovendien zijn de ontwerpmethoden en mechanische codes vastgesteld op basis van vele jaren ervaring. De VDL Klima buizenwarmtewisselaars kunnen in bijna alle installaties worden gebruikt. Zo leveren wij ook buizenwarmtewisselaars voor de voedingsindustrie  (b.v. voor het reinigen van installaties) voor fabrieken en kantoren (voor warmwatervoorziening (leidingwater), centrale verwarmingsinstallaties) en in procesindustrie (b.v. voor koppeling van warmte en kracht, procesverwarming of proceskoeling en warmteterugwinning).

Een buizenwarmtewisselaar bestaat uit een mantel met een binnenbundel. Met deze warmtewisselaar worden warmte en koude uitgewisseld tussen vloeistoffen en gassen. Om warmte tussen de twee vloeistoffen over te brengen, stroomt één medium door de mantel en het andere medium door de buizen.

Wij zijn leverancier van VDL Buizenwarmte wisselaars en Boxcoolers.

Voor meer informatie neemt u contact met ons op tel: 050-3645395

  Contact opnemen


  Skid Piping b.v.

  Skid Piping BV is gespecialiseerd in het vervaardigen en leveren van prefab piping en module bouw t.b.v. scheepsbouw en industrie. Ons machinepark is uniek in Noord-Nederland en stelt ons, tezamen met de bewezen kennis en ervaring van onze medewerkers, in staat om producten van topkwaliteit te leveren binnen de snelste levertijd.

  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Kwalitatief hoogwaardige producten
  • Scherpe prijzen & Snelle levering
  • Focus op Service en Persoonlijk contact

  Meer info? Bel Skid Piping B.V. of vraag om een vrijblijvende offerte!

  Boxcooler

  Reacties van klanten
  • Top leidingwerk.

   Salek Khetabi
  • Mooi werk geleverd!

   Lars van der Doorn
  • Prima contact en service. Een bedrijf dat staat voor kwaliteit en altijd snel kan leveren.

   Anton Kemerink
  • Snelle levering tegen scherpe prijzen? Vraag om een vrijblijvende offerte
  • Offerte